Theo de Rooij Classic

Goede doelen 2023

By 2 april 2023mei 17th, 2023No Comments

Behalve het organiseren van een fantastische toertocht, wordt jaarlijks een deel van de opbrengst aan goede doelen geschonken. In 2023 zijn de goede doelen:

– De Bekke, Baalderborg groep. Zij bieden ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.
Meer informatie: https://www.baalderborggroep.nl/

– De Voedsel- en Kledingbank Rijssen-Holten verstrekt voedsel en kleding aan hen die dit nodig hebben.
Meer informatie: https://www.oudeplus.nl/

– het bijzondere hartonderzoek van Rogier Veltrop

– Alternatieve behandeling na oplopen hersenletsel Gerrit Kwintenberg. 
In 2014 hebben wij zelf ons huis gebouwd. Naast het bouwen van ons huis, was dit tevens bouwen aan onze toekomst. Deze werd verstoord door een ongeval dat ik op deze bouw kreeg. 
Hierdoor leef ik dagelijks met klachten als hoofdpijn, overgevoelig voor licht en geluid, vermoeidheid, concentratie- en geheugenproblemen. Vanaf 2015 heb ik allerlei behandelingen gehad in o.a. de revalidatieafdeling van het ziekenhuis, revalidatiecentrum Roessingh en er zijn meerdere MRI’s en CT scans gemaakt. Hierop is geen schade te zien, maar de gevolgen zijn zeker groot. Conclusie: Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), in de vorm van Post Commotioneel Syndroom (PCS).
Na jaren van revalidatie ben ik in 2018 ben ik weer wat begonnen met werken, na verloop van tijd kon ik dit beter volhouden en werkte ik zelfs weer 36 uur per week. 
Helaas kwam hieraan in juli 2021 een eind, ik kreeg een heftige terugval.
Vanaf dat moment heb ik weer een aantal weken intern in het Roessingh gezeten en heb allerlei therapieën gevolgd. Maar in de reguliere zorg ben ik nu uitbehandeld. 
Gelukkig zijn er nog alternatieve mogelijkheden, die bijdragen aan mijn herstel. In eerste instantie zou ik voor een behandeling naar Amerika kunnen, maar via via kwam ik erachter dat er wellicht toch nog meer mogelijk is in Nederland qua scans en behandelingen. Dus voor ik de stap maak om naar Amerika te gaan, wil ik de mogelijkheden in Nederland eerst uitproberen. Alleen worden de kosten van deze alternatieve behandelingen niet vergoed. De donatie van de ‘Theo de Rooij Classic’ betekent erg veel voor mij! Als alternatieve behandeling zal ik in mei 2023 een 4 daagse behandelweek ondergaan. Een week waarbij mijn brein erg wordt uitgedaagd onder goede begeleiding van een ervaren therapeut. 
Ik hoop, na deze week en vervolgbehandeling, weer beter tegen prikkels van buitenaf te kunnen. Zodat ik weer meer aan kan, socialer kan zijn en weer meer kan ‘leven
‘. “