Theo de Rooij Classic

Goede doelen 2022

By 13 april 2022No Comments

Behalve het organiseren van een fantastische toertocht, wordt jaarlijks een deel van de opbrengst aan goede doelen geschonken. In 2022 zijn de goede doelen:

– Onderzoek hartaandoening door Rogier Veltrop: Ook in 2022 zal een deel van de bij elkaar gefietste opbrengst worden gedoneerd aan het baanbrekende cardio-vasculair onderzoek van Rogier Veltrop. Rogier doet vooral onderzoek naar het ontstaan en het in de toekomst voorkomen van door erfelijke DNA-afwijkingen veroorzaakte hartziekten. Rogier werd zelf ooit getroffen door een dergelijke hartziekte en leeft al geruime tijd met een ruilhart. Een van de naaste familieleden van Theo lijdt helaas ook aan een ernstige aangeboren hartaandoening. Vandaar Theo’s aandacht en respect voor het werk van Rogier.
Meer informatie: http://hart-onderzoek.nl/

– Welcome Again Veterans: het doel is om Canadese oud-strijders, die zich ingezet hebben voor de bevrijding van ons land een programma aan te bieden tijdens hun verblijf in Nederland.
Meer informatie: http://welcomeagainveteransholten.nl/

– Stichting Hulp aan Tsjernobyl kinderen Rijssen-Holten wil kinderen uit Wit Rusland, die in radio actief gebied wonen,
uitnodigen voor een verblijf in Rijssen en Holten. Door 8 weken in een gezonde omgeving te zijn neemt zowel de lichamelijke als de geestelijke gezondheid van de kinderen flink toe.
Meer informatie: https://www.tsjernobylholten.nl/

– De Voedsel- en Kledingbank Rijssen-Holten verstrekt voedsel en kleding aan hen die dit nodig hebben.
Meer informatie: https://www.oudeplus.nl/