Na een gedwongen afwezigheid van twee jaar pakken de Tourclub Rijssen en Theo de Rooij uit met een aansprekend Classic-programma op 3 en 4 juni. Vrijdagavond 3 juni zal in het Holtense Kulturhus een eenmalige, speciale editie van de Avondetappe plaatsvinden. Zo heeft niemand minder dan televisie-goeroe Mart Smeets heeft zijn medewerking toegezegd.

Voor de start van de Avondetappe zullen de tafelgasten door Erik de Mönnink in De Swarte Ruijter worden getrakteerd op een smakelijke proloog. In het in stemmige wielersfeer ondergedompelde Kulturhus in Holten zal Mart drie voormalig topcoureurs aan tafel verwelkomen: drievoudig Touretappewinnaar Peter Winnen, Twentenaar en Miguel Indurain’s meesterknecht Erwin Nijboer en Theo de Rooij. Na de talkshow volgt er nog een afterparty bij Tastoe, waar de smakelijke wieleranekdotes nogmaals de revue zullen passeren. Een beperkt aantal kaarten zal worden aangeboden via de website van het Holtense Kulturhus.

Op zaterdag 4 juni zal de Theo de Rooij Classic worden verreden. Maar liefst zeven afstanden staan op het programma van hét Twentse fietsevenement voor het goede doel.  Drie tochten voor de asfaltvreters (80, 110 en 150 km), twee voor de fervente mountainbiker (50 en 100 km) en een heuse primeur in de vorm van twee fantastische graveltochten (80 en 115 km).

Geheel volgens traditie zal de volledige opbrengst van de Classic worden geschonken aan het goede doel. Tijdens de 2022-editie zijn dat: de stichtingen Welcome Again Veterans en Tsjernobylkinderen Rijssen-Holten, Voedselbank West-Twente en het baanbrekende cardio-vasculaire onderzoek van Rogier Veltrop.

Tickets kunnen worden besteld via: https://kulturhusholten.nl/event/de-avondetappe/